Udforsk Aarhus som en lokal

Hvis der er én ting der er begyndt at blive mere og mere \’in\’ ude i det globale rejsemarked, så er det at opleve byer og lande som lokale selv oplever dem. Nutidens turister vil ikke have charteroplevelsen længere men vil i meget højere grad være med til at designe oplevelsen sammen med de lokale på destinationen – det øger nemlig autenciteten.

Hvis der er én ting som de fleste rejsende efterhånden har fået nok af, så er det u-autentiske oplevelser hvor det næsten ikke kunne have været mere \’fake\’. Som turist i Danmark støder vi også på oplevelser der er uautentiske, men det kan der heldigvis gøres noget ved. 

Det er nemlig ikke så svært at agere lokal i sit eget land, hvis man bare ved hvor man skal gå hen og hvad de lokale godt kan lide at se. Hvis du skal et smut forbi Aarhus denne sommer og er interesseret i at sætte et par dage eller mere af til at gå og udforske byen, så får du lige et par gode tips og tricks med herfra, der i hvertfald nok skal sikre dig de lokales respekt.

Første ting: Du cykler rundt

Hvis du er en sand lokal i Aarhus så ved du ikke engang hvad en bil er. Du hopper bare trofast op på jernhesten og lader den tage dig alle de steder hen du nu ville besøge. Grunden til det er at Aarhus er en utroligt lille by der kun huser 300.000 indbyggere – hvilket gør den rimelig overskuelig at cykle rundt i, meget modsat København der jo har 1,3 millioner borgere. 

Anden ting: Du tager ikke på strøget

Den eneste grund til at du skulle besøge strøget i din tur til Aarhus, skulle være fordi du havde fundet noget du gerne ville købe online, som du kun kunne få der – ellers holder du dig bare så langt væk fra den del af byen som du overhovedet kan komme, der er alligevel proppet med turister.

Sidst

Find inspiration og tips til Aarhus på din lokale DMO\’s hjemmeside. En DMO er en Destination Management Organisation og kunne eksempelvis være VisitAarhus, der jo formidler alt turismen i Aarhus. 

DMO\’er er enormt gode til at fortælle om både arrangementer og hvad der er \’in\’ i forskellige byer. De står i grove træk for den store turismeindsats der er i byen og alle de arrangementer der nu engang må følge med til at være en lille storby.

Indlæg oprettet 63

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen