Sådan får du en sundere krop uden at træne

Der findes mange veje til en sundere krop, en af de mest ubredte er dog fitness og anden træning hvor pulsen skal helt op i skyerne. At kunne løfte meget, løbe langt eller dykke dybt har altid været forbundet med at være i god form – men du kan faktisk godt få en utroligt sund krop, uden at få sved på panden. 

Et gammelt ordsprog siger at vi er hvad vi spiser, og hvis det er sandt, så handler det vel bare om at fylde så meget sundt mad ind i skemaet som overhovedet muligt. 

Sådan kommer du i gang

Det første du bør gøre i jagten på en sundere gastronomisk livsstil er selvfølgelig at tage et kig på dit køkken og vurdere om der er nogle ting du burde sige farvel til – eksempelvis slikskabet, energidrikken i køleskabet og selvfølgelig nutellaen. I stedet for de tre førnævnte har du nu plads til både frugt, nødder og andet grønt. 

At lave mad fra bunden

Er en kunst som få mennesker mestrer, men de der gør bliver også belønnet med både billigere og bedre mad. FoodFreaks.dk er et godt eksempel på nogen der har taget mad helt ned til et \’fra bunden\’ stadie, hvor du virkelig får indsigt i både hvad du spiser, men også hvordan det bliver lavet – og så er det desuden en del billigere end at skulle købe det fra købmanden eller slagteren. 

Når vi laver mad fra bunden, om det er rugbrød eller grillpølser får vi også mulighed for at præge maden med alle de ting som vi godt selv kan lide – og det gør bare hele madoplevelsen den del bedre.

Køkkenhaven – et must

Hvis du virkelig er seriøs omkring at kickstarte en sundere livsstil må du også erkende at krydderier og friske urter er noget du kommer til at skulle bruge en del af. Så for ikke at skulle ende med at gå fra hus og hjem grundet høje krydderipriser, så bør du anlægge en lille urtehave med de mest nødvendige ting. 

Gror du urter som eksempelvis rosmarian og timian, der vokser meget hurtigt, er du næsten garanteret at have urter nok til lang tid. Du bør selvfølgelig plante dem i store potter, så de har gode muligheder for at gro. 

Summa Summarum

At spise sundt og lave mad fra bunden er lige så meget en livsstil som det er et gastronomisk felt, derfor handler det også i høj grad at finde ud af hvor meget du selv har lyst til at gå på kompromis med din eksisterende livsstil. 

Indlæg oprettet 63

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen