Sådan bliver du klogere på vin

Der er få ting i livet der sættes lige så stor fokus på at nyde som wellness, ens eget selskab og selvfølgelig vin. Vin er måske den type alkohol i verden der sættes størst dyd i være klog på, og der er altid garanteret en smule respekt hvis man ved en smule om det. Vin får mange mennesker til at betale mange tusinde kroner på ekslusive vine, tage på rejse til udlandet for at prøve nye vine og bruge enormt meget tid på bøger og diverse vinblogs. Men hvis nu du har en lille interesse for vin, men ikke er sikker på hvor du skal starte, hvad gør du så? 

Start med de gratis kilder

Tro det eller ej, men der findes faktisk utrolig meget gratis information online om både vin, dets historie og om hvordan du finder en god en af slagsen. Start her og afdæk om det med vin virkelig er noget for dig, det er altid en god ting at få afdækket før du går ud og bruger flere hundrede kroner på en bog om det. En bog vil dog være et nødvendigt køb hvis du gerne vil dykke lidt mere ned i en bestemt drue eller område. Men indtil du har fuldstændig styr på dit A-B-C indenfor vin, så kan du få rigeligt af info ud af internettet.

Inspiration til vin i udlandet

Hvis du har gået med en lille tanke om at finde mere viden omkring vin denne sommer og har læst alle blogs omkring det, så kunne du lige så godt slå to fluer med ét smæk og besøge en vingård i Frankrig. Frankrig er verdens vinhovedstad og hvis du virkelig gerne vil vide en masse om vin, så kommer du nok ikke udenom Frankrig.  Et besøg på en vingård vil lynhurtigt kunne afdække om det med vin er noget for dig, eller om din tid er bedre brugt et andet sted. Her får du en first-hand oplevelse med nogle af de lækreste vine i verdenen, som du ikke kan finde på nettet. Det du kan bruge egen erfaring til er også at du fremover kan finde vinblogs hvis smag er tæt på dine egne og dermed få de mest relevant nyheder derfra.

Foredrag- og smagninger

Er toppen af vin-poppen herhjemme. Hvis du virkelig har en stor interesse for vin og alle dets facetter, så melder du dig til foredrag og de finere smagninger. Her vil de andre besøgende dog antage at du i forvejen ved noget om vin, og nemt kan snakke med på diverse områder, druer og personligheder. 

Alternativt kunne du altid søge et fritidsjob hos en vinforhandler og lære en masse derigennem. Ofte ansætter sådanne steder kun folk med en naturlig passion for vin – og det kunne jo være dig. 

 

Indlæg oprettet 63

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen