Sådan ændrer du hjemmet med maling

Er du netop flyttet ud i en mindre lejlighed, eller har du købt hus for første gang – og er nogle af rummene ikke helt store og rummelige, som du går og drømmer om?

Det er der helldigvis råd for. Øjet bedrager – som bekendt – nemlig fra tid til anden, og muligheden for at få ting til at se anderledes ud, end de egentlig gør, kan blandt andet udnyttes i boligindretningen.

Maling er en smart og nem måde at skabe et indtryk af mere plads i din bolig, end hvad der reelt er.

Der er mange forskellige tricks og teknikker, du kan tage i brug, men her har vi samlet et par af de råd, vi selv er helt vilde med. I det følgende vil du derfor lære, hvordan du bruger maling til at skabe illusionen af højt til loftet samt hvordan du kan bruge maling til at skabe ro og harmoni i din boligindretning. Det er altsammen noget, som medvirker til at give en større rumfornemmelse.

Her kommer de:

Lad farven gå igen

For mange mennesker ville en simpel måde at skabe mere plads ganske enkelt være at leve mere minimalistisk: Det vil sige, sælge eller smide de ting ud til genbrug, som du faktisk ikke bruger, og lad være med at erhverve dig nye ting, du ikke har brug for. Er du ikke så vild med den løsning, eller har du allerede lavet Marie Kondo på dit hjem og savner stadig en fornemmelse af mere rum og plads, så er en bøtte maling og nogle pensler din ven i nøden:

Tricket er at lade samme far gå igen på dine møbler og væg. Altså, hvis du for eksempel gør efter farven grøn (som er en rigtig god farve til dette trick), så mal grøn på dine vægge og særg for at dine mbler og tekstiler også er i denne nuance. Det vil skabe en intryk af ro og harmoni og dermed vil rumfornemmelsen blive forøget.

Højt til loftet

Du kan også skabe fornemmelsen af højere til loftet, for at give et indtryk af mere plads i din boligindretning. Det gør du simpelthen ved at male loftet og det øevrste af væggene – cirka 10 til 20 centimeter -hvide, mens det resterende af væggene bliver malet i en mærk nuance. Hermed kommer loftet til at synes højere – og rummet mere rummeligt!

Er du klar til at gå igang? Så køb god og billig maling her

Indlæg oprettet 63

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen