Nemt og hurtigt: Bestil et nyt sygesikringsbevis!

En sygesikring er et vigtigt dokument for enhver dansker. Det er et bevis på, at du er omfattet af den offentlige sygesikring. Derudover kan man også bruge det til at søge lægehjælp, bestille medicin og modtage refusion fra læger og andre sundhedspersoner.

Heldigvis har det aldrig været nemmere og hurtigere at bestille et nyt sygesikringsbevis. Ved at følge disse trin har du dit sygesikringsbevis på kort tid:

1. Først skal du gå til sygesikringskort.dk og oprette en konto. Dette tager kun et minut, og du skal blot oplyse dine personlige oplysninger som navn, adresse mv.

2. Når du har oprettet din konto, skal du verificere den ved at indtaste en pinkode eller mobilnummer, som du har angivet i din profil.

3. Når din konto er verificeret, bliver du bedt om at udfylde flere forskellige dokumenter for at bekræfte din identitet og adresse. Disse informationer skal have flere meddelelser før de kan sendes til sundhedsvæsenets register, efter som du har tilmeldt dig sygesikringen.

4. Endelig modtager du en e-mail om godkendelse af ansøgningen samt et link til det underskrevne sygesikringsbevis. Voila! Dit sygesikringsbevis er nu klar til download!

Husk at det nye sygesikringsbevis kun er gyldigt i 60 dage og skal derfor mindst halvårligt ajourføres!

Du har brug for et nyt sygesikringsbevis, men du ønsker ikke at bruge tid på at stå i kø i flere timer? Heldigvis er det nu muligt at bestille et nyt sygesikringsbevis online og få det sendt med posten. Det er meget simpelt og hurtigt.

For at bestille dit nye sygesikringsbevis skal du gå ind på hjemmesiden E-Sygesikring. På hjemmesiden skal du trykke på knappen ”Bestil sygesikringsbevis”, og derefter skal du bekræfte med NemID. Der vil herefter være en liste over hvilke oplysninger du skal indtaste. Du vil få brug for personnummer, fornavn, adresse mv., men der vil også være mulighed for at fylde oplysninger ud senere. Når du har udfyldt alle oplysningerne skal du trykke på knappen ”Send” for at gennemføre din ansøgning.

Når du har sendt din ansøgning kan det tage fire-seks uger før du modtage dit nye sygesikringsbevis i posten. Du vil også modtage besked via mail om af dit nye sygesikringsbevis er blevet behandlet og godkendt af det offentlige sundhedsregister, Sundhedsdatastyrelsen. Når dit sygesikringsbevis er godkendt, vil det være gyldigt i fem år eller længer.

Kender du det – at mangle dit sygesikringsbevis? Inden for de sidste par år har mange læger og hospitaler krævet, at alle skal have et sygesikringsbevis ved hånden, når man på et hospital eller en lægeklinik. Det kan være både frustrerende og tidskrævende at skulle hente et udskiftet.

Heldigvis er det nu blevet meget nemmere for dig. På NemID.dk kan du bestille og downloade dit sygesikringsbevis hurtigt og nemt – uden at du skal på posthuset. Alt hvad du skal gøre er følgende:

1. Gå ind på NemID.dk og klik på “Bestil Sygesikringsbevis”.
2. Log ind med dit NemID og udfyld formularen med de oplysninger du bliver bedt om at sende.
3. Print beviset ud – klar til brug på hospitalet eller lægen.
4. Sørg for at sikkerhedsstille pdf-filen som beviset fremover er placeret i, så det kun står dig selv for adgangen, eventuelt ved at oprette et kodeord til dette.

Det er virkelig hurtigt og nemt at bestille sygesikringsbevis via NemID – derfor er der bestemt ingen grund til at vente!