Guide til bedre pasning af dine tænder

Det kan altid være svært at holde sine tænder ordentligt, og at komme helt i bund ved en almindelig tandbørstning er nærmest umuligt. Det er særdeles vanskeligt at få fjernet alle bakterierne der befinder sig på tandoverfladen og under tandkødet helt på egen hånd. Problemet opstår dog her. Da bakterierne folkalkses og bliver til det vi kender som tandsten. Denne tandsten er med til at stimulere til tandkødsbetændelse og så ruller bussen ellers bare derudaf.

Derfor er det rigtig vigtigt at man sørge for at få renset sine tænder hos en tandlæge i det omfang din tandlæge måtte ønske. Ved en grundig tandrensning bliver dine tænder renset for tandsten og efterfølgende pudset, så du ligner en million. Og hvis du vil vide mere om den helt konkrete procedure skal du blot klikke på linket for at blive klogere på de specifikke redskaber der gøres brug af.

Hvis du af en eller anden årsag ikke ønsker eller vælger at fra prioritere at få foretaget en forholdsvis regelmæssig tandrensning hos din tandlæge, hvor alle dine belægninger fjernes kan der efter en rum tid (godt og vel) udvikles diverse sygdomme i mundhulen. Og disse sygdomme kan altså senere hen have den konsekvens at dit almene helbred forringes. Gennem tiderne har man fået lært en masse om konsekvensen af at have dårlig mundhygiejne, og at det kan have indflydelse på at man kan risikere at udvikle både lungebetændelse, hjertekar sygdomme og tilmed også forøge blodsukker værdierne hos diabetikere.

Det er derfor altafgørende at du selv som patient tager affære og sørger for at få kontakt til din tandlæge om hvor ofte du skal have foretaget sådan en rensning. Det er nemlig op til din tandlæge at afgøre denne sag. Der er flere faktorer der spiller ind, for at bedømme hvor ofte din mund og dine tænder kræver en professionel rensning.

Det kommer foreksempel an på din alder og dine gener. Hvilket du jo som individ ikke kan gøre så meget til eller fra i. Det lægger sig til mennesker oppe i alderen at det kan være svært at få bugt med alle sine tænder under en normal tandbørstning og derfor anbefales det altså at de møder op lidt oftere hos tandlægen, og ligeledes med dem der har nogle uheldige gener i forhold til munden. Dette kan være både anatomisk ukorrekte placerede tænder eller andet der kan gøre det vanskeligt at holde tænderne sunde og raske selv.

Hvis du er klar til en mere dybdegående tandrensning. Og er du ikke helt sikker på hvad det indebærer, skal du blot følge linket her for at lære mere pænere smil uden bøjle.

Indlæg oprettet 63

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen