Gode grunde til at vælge parterapi

Oversigt over indhold

Parterapi

Som udgangspunkt er der nok flere der tænker, at Parterapi ikke er noget for dem. Mange som mener, at de burde kunne klare alle problemerne selv. Men parterapi er rent faktisk opfundet, fordi det giver ekstremt god mening, at få professionel hjælp og vejledning til at dyrke ens parforhold. 

Parterapi kan bruges i flere situationer og der findes ikke en rigtig eller forkert løsning på, hvornår man skal benytte sig af en parterapeut. Parterapi kan både være akut førstehjælp til en eller anden krise situation, men det kan ligeledes bruges som forebyggelse samt en langtidsinvestering til ens parforhold.

Som udgangspunkt er dårlig eller mangelfuld kommunikation roden til de fleste parterapi sessioner. Det er med andre ord den hyppigste årsag til, at folk vælger at gå i parterapi. Nogle gange handler det blot om, at lære ganske banale værktøjer til konstruktiv dialog. Men andre gange handler det om afsindigt afgørende uenigheder eller ekstremt dybe følelsesmæssige spændinger og ubehagligheder.

Hvordan?

For at skære det lidt mere ud i pap er det en god idé, at informere om hvordan parterapi helt konkret foregår. På denne måde virker det hele mere håndgribeligt og forhåbentlig også mere overskueligt.

Selve parterapi sessionen foregår ved samtale. Udover dette vil der være frivillige opgaver og øvelser, som parterapeuten ønsker, at i skal lave i hjemmet. Kald det en form for lektier. Disse lektier skal altså sørge for, at i som par virkelig ønsker at forbedre jeres forhold og at i gør alt for det.

Det starter med, at alle 3 mødes og taler om jeres konkrete situation, tanker samt de følelser i nu engang måtte gøre jer. Her vil jeres parterapeut stille opfølgende spørgsmål, for at komme frem til kernen i jeres problemer.

Parterapi fokuserer på samspillet mellem de to parter, der er tilstede under sessionen og ikke på den enkeltes fejl og mangler. Disse kan bedst håndteres i individuel terapi, hvilket også er en af grundende til at parterne ofte har terapi enkeltvis, sideløbende med deres parterapi.

Er det for sent?

Du er helt sikkert ikke den eneste der stiller dig selv dette spørgsmål.

Det er ALDRIG for sent, at gøre noget godt for dit parforhold. Det handler blot om, at få taget skridtet. At få sagt til sig selv; nu gider jeg ikke længere at udsætte det.

Når du først har taget dette skridt, vil du opleve hvor opløftende det er, at få talt ud samt sat ord på sine følelser.

Indlæg oprettet 63

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen