Forskellen på et patent og et varemærke

Der er forskel på patenter og varemærker, og det bør du være klar over, inden du skal registrere én af dem. De to ting kan nemlig ikke registreres som hinanden, da det er to helt forskellige ting.

Hvad er et varemærke?

Et varemærke er en betegnelse for et symbol, der kan identificere dig og dit produkt. Det er altså dét, dine kunder kender dig på, og det, der skiller dig fra konkurrenterne. Det er dit brand, og derfor er dit varemærke en meget stor del af din virksomhed og bør være noget, du værner meget om.

Et varemærke kan være flere forskellige ting, så længe det er noget, der identificerer dit firma og gør det genkendeligt. Det kan bl.a. være dit logo eller navnet på din virksomhed. Der er ikke noget udløb på dit varemærke, og det kan således bruges så længe, som du ønsker. Dog skal det fornyes engang imellem, ligesom du også skal gøre brug af det, før det kan være aktuelt. Et varemærke er altså et slags beskyttelse til din virksomheds kendetegn.

Hvad er patent?

Et patent adskille sig fra et varemærke på den måde, at det er til for at beskytte tekniske opfindelser og ikke en virksomhed, som varemærket er. Det er altså en slags beskyttelse for ting, der rent faktisk kan træde ind på markedet og løse et problem. Det kan være patent på en fremgangsmåde, et apparat eller et stof – blandt andet. Det er altså en helt anden proces her. Før du kan få patent på noget, er der nogle ting, der skal opfyldes først. Du skal først af alt lave en ny opfindelse. Det må altså ikke være noget, der er på markedet i forvejen, og hvis det er dét, skal det adskille sig væsentlig fra dét, der findes i forvejen. Det skal med andre ord være en ny ting eller en nytænkende ting. Ligeledes skal det være noget, der har en praktisk anvendelse. Et patent kan være i helt op til 20 år, før det skal fornyes.

Forskellen kort fortalt 

Forskellen er kort fortalt, at et patent er dét, der beskytter dine Georg Georgløs idéer, og dine unikke opfindelser. Det beskytter teknologier og konkrete idéer, der aktivt kan være problemløsende på markedet. Et patent er altså ligeledes noget, der kan være medvirkende til at løse problemer for andre. Et varemærke derimod beskytter din virksomhed eller dig produkt. Det er altså noget, der er individuelt for dig, og som sådan ikke berører andre udover, at det gør, at dine kunder og konkurrenter ved, hvem du er. Det konkrete her er dit brand, logo, virksohed og produkt, der registreres. 

 

 

Indlæg oprettet 63

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen